Skattereduktion för grön teknik

Få skattereduktion för grön teknik på din installation av laddbox, solceller, batteri eller traditionella eltjänster. Det är ett incitament för att främja användningen av miljövänliga energilösningar och bidrar till att göra investeringar i hållbar teknik mer ekonomiskt fördelaktiga.

Nytt tak med Solceller, elektriker i Helsingborg med omnejd

Kort om skatteavdraget

Du som privatperson har rätt till en skattereduktion beroende på vilken tjänst du köper. Företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer har möjlighet att få bidrag från naturvårdsverket för er satsning på laddstationer.

Du som privatperson har rätt till 50% Grönteknik-avdrag på hela installationen.
Företag, bostadsrättsföreningar och andra organisationer har möjlighet att få bidrag från Naturvårdsverket på 50%, maximalt 15.000kr per ladduttag

Privatpersoner som ska installera solceller på sitt boningshus har rätt till 20% grönteknik-avdrag på hela installationen. Maximalt 50.000kr per person, år och ägare av fastigheten. Är ni således två som äger fastigheten har ni rätt till 100.000kr totalt per år.

Grönteknik-avdrag för batteri gäller för dig som privatperson. För att du ska ha rätt till grönteknik-avdrag på din batteriinstallation krävs det att du har solceller samt har för avsikt att använda batteriet helt till att lagra energi åt det enskilda hushållet. Uppfyller du kraven har du rätt till 50% avdrag på hela installationen.

Smart Energi - Smarta Hem, elektriker i Helsingborg med omnejd

ROT-avdrag

När du anlitar oss kan du få rotavdrag för delar av arbetskostnaden. Vi drar av 30% av arbetskostnaden på fakturan och hjälper dig ansöka om det. Material och resekostnader ger inte rätt till avdraget.